Бившият президент на Хондурас Хуан Ернандес беше осъден в сряда в

...
Бившият президент на Хондурас Хуан Ернандес беше осъден в сряда в
Коментари Харесай

45 години затвор за бивш президент на Хондурас в САЩ

Бившият президент на Хондурас Хуан Ернандес беше наказан в сряда в Ню Йорк на 45 години затвор и санкция от 8 милиона $ по обвиняванията в трафик на опиати от федерален съд в Съединени американски щати, оповестява АП.

Съдия П. Кевин Кастел съобщи, че наказанието трябва да послужи като предизвестие за  " добре образованите, добре облечени " хора, които получават власт и считат, че статусът им ги слага над правораздаването, когато нарушават закона.

" Невинен съм, сподели Ернандес при произнасянето на присъдата. Бях неправилно и незаслужено упрекнат. "

В дълго изказване, прекъсвано от съдията, който неведнъж му подсети, че това не е време за преразглеждане на процеса, Ернандес се показа като воин на придвижването за битка с трафика на опиати, който се сплоти с американските управляващи при три администрации на президента на Съединени американски щати за понижаване на вноса на медикаменти.

Но съдията сподели, че доказателствата от процеса потвърждават обратното и че Ернандес е употребявал " обилни актьорски умения ", с цел да наподобява, че е кръстоносец против трафика на опиати, до момента в който е разполагал полицията и военните на своята нация, когато е належащо, за отбрана на търговията с опиати.

Кастел назова Ернандес " лицемерен политик, жаден за власт ", ​​който пази определена група трафиканти.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР